Humoristisk fantasy

Humoristisk fantasy er preget av en humoristisk undertone. Fortellingene er som regel satt til en oppdiktet verden, og fungerer ofte som en parodi på andre verker innenfor fantasysjangeren.

Terry Pratchett

800px-10.12.12TerryPratchettByLuigiNovi1

© Luigi Novi / Wikimedia Commons

 

Terry Pratchett er et kjent navn innenfor fantasysjangeren. Han er forfatteren bak Discworld (1983-2013), eller Skriveverdenen som serien heter på norsk. Serien består av over 30 bøker og er en parodi på stort sett alt du kan tenke deg. Serien utspiller seg i en verden som sies å være flat som en pizza, og flyter gjennom universet på ryggen til 4 elefanter som igjen står på en kjempestor skilpadde! Skilpadden svømmer gjennom universet. Bøkene tar for seg forskjellige karakterer og deres historier i Discworld.

 

Douglas Adams

Photo by Chris Ogle

Photo by Chris Ogle

 

Douglas Adams har skrevet Haikerens guide til galaksen, hvor den jordiske hovedpersonen blir tatt med på en fantastisk reise gjennom universet sammen med kameraten Ford Prefect, som er utsendt medarbeider for tidenes mest bemerkelsesverdige reisehåndbok. Vi blir med det odde paret på en reise inn i stjernene som leder oss frem til nye planeter og møter med originale typer underveis.